Merhaba arkadaşlar bu yazımız da Xiaomi telefonlarının bozulan orjinal ımeı numaralarını nasıl düzeltiriz hangi program ve işlemleri yaparız detaylı anlatımla sizlerle artık. IMEI numarası neden ve nasıl bozulur Qualcom Android cihazlarda güncelleme, sıfırlama esnasında veya fabrikasyon hatası olarak meydana gelen ‘Null IMEI‘ ‘0 İMEİ‘ ‘Xiaomi şebeke sorunu sinyal yok‘ sorunlardan dolayı bozulabilir yine başka bir sebebi olarak sistem dosyalarının bozulması veya baseband çipi sistemden dolayı hasar görmesin den kaynaklanıyor ayrıca klon imei kullanılan cihazlar da daha çok rastlanabilir bu durum. Elektronik iletişim cihazlarının İMEİ numaralarını değiştirmek yasal değildir. Lütfen telefonun orjinal kutusunda ki İmei numaralarını kullanın tüm sorumluluk kullanıcıya aittir kanal veya site sorumlu tutulamaz bunu belirtmek isterim daha dikkatli ve duyarlı olalım bu işlemler risk taşır ve kullanıcının sorumluluğu altındadır yalnış yapılan işlemler cihaza zarar vermekle beraber kullanılamaz hale getirebilir dikkat her zaman iyidir. Box olmadan xiaomi imei repair nasıl yapılır
GEREKSİNİM
Mi 9T/Mİ 9T PRO/K20 herhangi bir modelimizin öncelikle Bootloader Kilidi açık olacak ve cihaz yine Root’lu olacaktır.
GEREKLİ DOSYALAR
ÖNEMLİ DETAY
Bu işlemde Repair yapabilmek için sadece SIM2 slotunu kullanıyoruz. yeni nesil cihazlarda aynı anda iki band kullanamayız sebebi ise modem desteklememesidir. SIM 2 ye repair yaparken SIM 1 (0) olarak kalacaktır. Dikkat edelim. Başka bir detay ise işlemlere başlamadan önce cihazımızın Qcn ve Efs yedeğinin alınmasıdır. Bu yedekleri almadığımız da yalnış yaptığımız işlemlerde cihaz kullanılamaz hale gelebilir veya baseband hasar görebilir her zaman yedek almalıyız herhangi bir problemden uzak kalmak için.
SIRASI İLE PROGRAMLAR
1- Önem taşıyan ilk işlem Qualcom Android sürücülerini indirip bilgisayarımıza kuralım. Sürücüler sayesinde cihaz ile pc arasında bağlantı kuruluyor ve daha sağlam işlem yapmaya olanak sağlıyor.
2- Ardından Qcn yedeği alacağımız gerekli program QPST dir indirelim. Sorun yaşamamak için bu program ile qcn yedeğimizi mutlaka alıyoruz. çok nadir de olsa bazen eksik yedek alınabiliyor tedbir amaçlı bir kez daha yedek alın zararı yoktur.
3- Cihazımızın Diag Modunu açmak için bazı komut satırları kullanıyoruz eski modeller de komutlar kullanmadan sadece tuş kombinasyonu ile açabiliyorduk yeni cihazlar da ise tuş kombinasyonu işe yaramıyor maalesef. Minimal Adb Fastboot programını indirelim.
4- Qcn yedeğimizi düzenlemek için gerekli olan program QCN BUILDER dir. bu yazılım ile aldığımız yedeği veya farklı bir yedeğin düzenlemesini yapabiliyoruz indirelim.
5- Cihazı root yapabilmek için TWRP dosyamızı indirelim. bu dosya cihazımızın orjinal Recovery modunun yerine geçer ve Root yapmamıza olanak tanır.
İŞLEMLERİ SIRASI İLE UYGULAMA
TWRP NASIL YÜKLENİR ?
1- Kapalı konumdaki cihazımızı tuşlar ile Fastboot moda alıyoruz. Usb kablomuzu cihaza taktığımız anda Ses Kısma ve Power Tuşlarına aynı anda basılı tutuyoruz. Ekrana Mi Fastboot logosu gelecektir. Bu logo başarılı işlem demektir.
2- Masa üstüne indirmiş olduğumuz TWRP dosyamızın içeriğini çıkartıyoruz ve klasör içinde Flash-TWRP.bat dosyamızı çalıştırıyoruz. Açılan programda adım adım ne yapacağımızı gösteriyor dikkat edelim.
ROOT NASIL YAPILIR ?
3- TWRP kurduktan sonra cihazı yeniden başlatalım ve Magisk Root dosyamızı açık olan cihazın hafızasına atalım. Ardından tekrar cihazı kapatalım ve Twrp moduna alalım. Telfonda güvenlik amaçlı şifre veya parmak izi var ise karşımıza Keep Read Only tuşuna basıp onay verelim ve İnstall bölümüne girip cihaz hafızasına attığımız Magisk root dosyamızı seçelim yükleme işlemini gerçekleştirelim. kurulum bittikten sonra cihazı yeniden başlatalım.
EFS YEDEĞİ NASIL ALINIR ?
4- Önemli olan unsur ‘Efs Yedeği Nasıl Alınır‘ ? telefonu tekrar kapatıp twrp modunu açalım. Backup kısmından sadece Efs seçelim ve yedek alalım aldığımız bu yedeği saklayalım. aldığımız bu yedek yapacağımız herhangi bir yalnış işlemde daha ileri problemler çıkarmaması için gereklidir.
QCN YEDEĞİ NASIL ALINIR ?
5- Qcn Yedeği Nasıl Alınır ? cihazı yeniden başlatıyoruz. açıldıktan sonra usb kablosu ile pc ye bağlıyoruz. sırası ile Ayarlar-Telefon Hakkında– MIUI sürüm yazan yere 8 kere ardı ardına basalım işlem başarılı olursa Geliştirici seçenekleri açılacaktır.
6- Geliştirici seçeneklerine girmek için Ayarlar-Ek ayarlar dan ‘Usb Hata Ayıklama Etkinleştirme‘yi aktif ediyoruz. Hata ayıklama açık olmadan işlem yapılamaz telefon ile bilgisayar arasındaki bağlantıya onay vermemiz gerekir.
DİAG MODE NASIL AÇILIR ?
7- İndirmiş olduğumuz Minimal_Adb_Fastboot klasörüne girip programı çalıştırıyoruz. Karşılama ekranı siyah olacaktır komut satırlarını sırası ile giriyoruz. Doğru giriş yapılan komut satırları cihazın diag modunu aktif edecektir.
adb shell
su
setprop sys.usb.config diag,adb
8- Komutları girdikten sonra Diag mode aktif olacaktır. Bu işlemden sonra artık sorunsuz bir şekilde diag portu açabiliriz. Qpst programını açalım ve üst bölümde Start Clients-Software Download‘a tıklayalım. diag port sorunsuz açılmışsa Port bölümünde cihazımızın bağlantısını görebiliriz. Backup sekmesine gelip Browse’ye tıklayalım masaüstüne alacağımız yedeğin ismini yazalım ve kaydet diyelim.
9- Sorunsuz olan bu işlemde Start diyoruz ve qcn yedekleme başlıyor işlem sırasında telefon bağlantısını kesmeyelim taki %100 olana kadar bekleyelim. yukarıda belirttiğim gibi bir yedek daha alalım her ihtimale karşı zararı yoktur.
EFS NASIL SİLİNİR ?
10- Telefonu kapatalım ve twrp modunda açalım ana menüden Advanced-Terminal kısmına giriyoruz ve aşağıda vermiş olduğum komutları yazıyoruz bu komutlar repair yapacağımız işlemde Efs yi siliyor ve imei 000000 olarak görünüyor. komutları doğru yazdığımızdan emin olalım hatalı yazılan ve silinen başka bir partition cihaza zarar verebilir ve tekrardan aldığımız efs yedeğini geri yüklemek zorunda kalırız.
11- Efs komutlarını hatasız bir şekilde tekrar kontrol ederek giriş yapalım
dd if=/dev/zero of=/dev/block/sdf5
dd if=/dev/zero of=/dev/block/sdf6
dd if=/dev/zero of=/dev/block/sdf1
komutları girdikten sonra Reboot yapalım ve yeniden başlatalım cihaz yeniden başladığında varsa olan şebekeyi yok olarak göreceğiz bunun sebebi modemi silmemizdir. Ayrıca ımeı kontrol ettiyimizde 0000 olarak görünecektir yada Null olarak karşımıza çıkacaktır.
QCN NASIL DÜZENLENİR VE GERİ YÜKLENİR ?
12- Masaüstüne indirmiş olduğumuz jjaQcnBuilder.exe programını yönetici olarak çalıştıralım. karşımıza siyah bir ekran gelecektir bu bölümde orjinal kayıtlı ımeı numaramızı yazalım ve Enter diyelim. Klasör içinde NewQcn.qcn dosyası oluşacaktır. bu oluşan dosya içinde bizim yazdığımız ımeı numarası kayıtlıdır.
Not: Eğer qcn dosyası bulunamadı hatası alıyorsanız Bilgisayar tarihini 2019 a geri alın.
13- Düzenleme yaptığımız qcn dosyamızı telefona yüklemek için yine Qpst programını kullanacağız. programı yönetici olarak çalıştıralım ve ardından yine üst bölümde Start Clients- Software tıklayalım karşımıza gelen ekran da Restore’ye tıklayalım ve Browser dedikten sonra düzenlemiş olduğumuz newqcn.qcn dosyamızı seçelim. buraya kadar herşey tıkır tıkır çalışıyor. Şimdi tekrardan Diag mode açalım üstte belirttiğim gibi açacaksınız portu.
14- Diag port açıldıktan sonra star veriyoruz ve restore yani düzenleme yaptığımız qcn dosyamızı geri yüklüyor cihaza. işlem bittiğinde %100 yazaktır bu durumda telefonu yeniden başlatın veya otomatik başlatacaktır.
SON
15-Son olarak imei kontrol edelim düzenleme ve repair yaptığımız ımıe numarasını görüyorsak Sim kart 1 de ise Sim 2 ye takalım ve Mutlu Sonu görelim. Unutmayalım sorunsuz ve eksiksiz yapılan işlemler her zaman başarılı olmuştur lütfen takıldığınız yerde iletişime geçiniz ve sorunuz.